Torsdag d. 6. Juli

Kære daggamle bog

Temaet i dag er ‘middelalder’.

Og i Arons ånd begynder vi med slutningen!

Vi oplevede festen over alle fester. Programmets sidste punkt var middelaldermiddag på bedste middelalder-manér. Her var der både sværdfægtende mænd, jonglerende hofnarrer og ildspyende slangemænd. Eventyret begyndte allerede i metroen. Og på den meget lange, stejle og ekstremt hurtige rulletrappe, der fik benene til at ryste. Vores kære chauffør Svend E. og Birgit var nemlig så venlige at sponsorere biletterne til transporten.

Men det var kun begyndelsen…

Vi røg direkte tilbage i tiden, for det var som at træde ind i et filmstudie. Den lille kro har dog lært, at man måske ikke skal opildne OSU til uciviliseret og barbarisk opførsel – det er vi nemlig eksperter i.

Her måtte vi: spise med fingrene, danse på bordene, drikke meget billige fadbamser (22 DKK), og hele oplevelsen blev krydret af skuespil, mavedans og gøgleri. Som Christian Kaiser sagde: “Jeg har fundet mit nye stamsted, selvom det ligger i Prag”. (Ham og Karina ‘kom også til’ at tage to krus i pant). Især Mikael, Peter og Søren var aktive, når danserinderne flirtede. Isa spillede prinsesse. Patricia leverede en overrasket Julie efter Romeos død i sværdkampen. Og Aron fik da også skåret halsen over af sabeldanseren.

Længe før vi slugte den smagfulde kartoffelsuppe, åd det stenhårde kommenbrød og de snaskede kødstykker, tog vi et smut til Karlstein, som er en mægtig middelalderborg.

Nogle udfordrede skæbnen ved at ‘power-walke’ HEEELT op til borgen, alt imens de multitaskendetog billeder til deres Facebook-profiler (host, host Susanne og Hanne). Nogle spiste pandekager. Og andre gik i Nazi-genbrug, som nok enten solgte tyvekoster eller turisternes glemte sager. Men borgen var helt klart højdepunktet! (Selvom den sku lignede sig selv).

På en lillebitte græsplæne nedenfor spillede vi den sidste koncert. Og den var så varm, at den ene betændte bror og Karina måtte poppe to flasker bobler ud over hinanden i Hootenanny – sikke en fontæne. Dog var Karinas flaske lidt for ivrig, og hun nåede ikke helt op foran med den.

Men koncerten kunne jo ikke lade sig gøre uden det berømte OSU stripshow og makreller; den røde og ligblege kombi, vi er kendt for. Det skulle blive en meget hed og hård koncert, eftersom ‘The Conductor’ ville have jakke og slips på. Men den kom af til sidst. Den sidste koncert blev blæsende, men en bragende afslutning på sommerturen!

Busturen hjem til hotellet ventede. Men både til og fra Karlstein var den lidt udfordrende. Slingrende og svingende var den. Køresyge var en udbredt epidemi. Dog blev vi reddet af en bus, der spærrede hele vejen – sikke et held. Men for at dagen kunne begynde, blev vi altså allerførst vækket.

Nu gider vi ikke mere – godnat!

Mange hilsner

‘Friske’ Freja, lilleløve Laura, bjørnesovende Benjamin, Karate-Karina og Aron, der nu afsluttede sin sidste dagbog.

 

DAGENS SPONSORER: ADupont & Instrumentmager A. Andersen & Palsgaard Spær