Onsdag d. 6. juli 2022

What´s up in DK! 

Dagen startede anderledes end de sidste dage. Vi blev nemlig vækket allerede kl. 07.00. Citat Emma J. Under dagbogsskrivning ´Ej det var noget værre noget!´ Ydermere var det også overskyet, hvilket for de fleste var en stor lettelse, da det hjalp lidt på de varme temperature. Solen vandt dog hurtigt over skyerne, og det endte heldigvis med helt blå himmel. 

Morgenmaden gik som sædvanligt med pulver røræg, meeeget hvidt brød og mangler på vandmelon i fadet. 

Kl. 09.10 skulle vi alle mødes ved makreldåsen – a.k.a. Susannes hytte, hvorefter vi blev hentet af en guide, som fulgte os ned til havnen i byen. På vejen mistede vi dog halvdelen af orkestret, da der var sååå mange souvenir butikker, som var svære at modstå. Der skulle nemlig shoppes et hav af vifter, som skulle bruges i kampen mod varmen. 

Da orkestret atter blev samlet igen steg vi ombord på en stor og flot båd med mad og fri bar…. Eller det var hvert fald, hvad vi havde fået fortalt. Båden var fyldt op med øvrige turister, og den frie bar var kun en enkelt drink billet. Efter vi alle havde fundet en plads på båden sejlede vi af sted, og alle som havde kæmpet sig i gennem souvenir-shops fandt dog hurtigt ud af, at de indkøbte vifter ikke var nødvendigt når man sidder på dækket af en båd. Citat Patricia “hvad skal jeg nu bruge den her til?!” Da vi havde sejlet en times tid ankom vi til første stop, som var en lækker strand – eller det var jo en stenstrand, men de fleste var dog forberedt på stenstranden, så inden vi kunne springe i vandet skulle alle de danske blege fødder trækkes i badesko. Vandet var klart og tyrkisk blåt, hvilket fik flere til at svømme laaangt ud. Der blev set på fisk og fundet konkylier. Efter 1,5 time skulle vi sejle videre og alle var på plads i båden…. troede vi. Der manglede nemlig tre personer, som båden var nødt til at dytte efter, for at få dem kaldt retur. Flovheden ramte os, da vi fandt ud af, at det var tre OSU medlemmer, som manglende. Flovheden blev dog hurtigt til en rysten på hovedet, da de manglende OSU folk var Nicolai, Christian Westh og Sofus. Heldigvis nåede de da at komme med ind båden sejlede. Da båden sejlede igen blev der serveret frokost, som kokken på båden havde lavet. Frokosten bestod af kød, en lettere syrlig kålsalat og et meget tykt stykke franskbrød. Frokosten var der delte meninger om. 

Vi sejlede nu videre en fin lille havneby, hvor flere fik shoppet, andre en tår at drikke – men det aller største hit var at hoppe i vandet fra kajen. 

Vi havde to timers fritid i byen og kort inden afgang smed flere OSU folk tøjet (de havde badetøj inde under) og hoppede på rækker i vandet. Et syn bredte sig på overfladen af vandet, som pludselig blev belagt med skibsolie. Eller når nej, det var nu nok bare den store mængde solcreme, som de danske blege kroppe havde på. 

Lige nu sidder vi på båden på vej tilbage til Rabac – flere nu med en t-shirt eller håndklæde over de røde skuldre. 

Aftensmaden står på kroatisk rugbrød med den klassiske Fåborg-leverpostej og makrelmadder i makreldåsen. 

Trods dagen egentlig var blevet planlagt, som en koncertfri dag har vores campingplads været så begejstret for vores musik, at de har spurgt om vi vil spille en ekstra koncert. Og det har vi selvfølgelig sagt ja til. 

Efter koncerten skal flere nok have en god gang aftersun på, men ellers står aftenen på hygge på campingspladsen. 

Peace, Love and Harmony fra den trefarvede is 

Vaniljeisen Lia, jordbærisen Mads, chokoladeisen Pernille og det der binder os alle sammen æggehviden Emma J.